Rekordan broj članova Bokeljske mornarice na Tripundanskim svečanostima

Na ovogodišnjoj Vanjskoj proslavi sv. Tripuna, održanoj 4. februara, učestvovao je rekordan broj članova ove pomorske bratovštine.

Po riječima predsjednika Bokeljske mornarice Denisa Vukašinovića više od stotinu mornara, časnika i dočasnika, kao i veliki broj članica, dostojanstveno su na Vanjskoj proslavi sv. Tripuna predstavljali drevnu organizaciju.

Kolo sv. Tripuna izvedeno je na jedinstven način, gdje su, naglasio je Vukašinović, čak četiri gradske muzike odsvirale kolo, „stvarajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo za sve prisutne”.

„Ova iznimna podrška i entuzijazam članova Bokeljske Mornarice Kotor dodatno su naglasili duboko ukorijenjen odnos prema tradiciji, kulturi i zajednici. Svečanosti su bile prilika da pokažemo zajedništvo i predstavimo našu organizaciju u najboljem svjetlu”, poručuio je Vukašinović i uputio zahvalnost svima koji su pridonijeli uspjehu za Bokeljsku mornaricu najvažnije svečanosti.

U periodu koji slijedi, zaključio je Vukašinović, nastavit ćemo s očuvanjem i promicanjem kulturne baštine Bokeljske Mornarice Kotor. 

LOGO Bokeljska Mornarica v1

VIJESTI