Izborna skupština Bokeljske mornarice Kotor

Izborna skupština Bokeljske mornarice Kotor, kojoj je prisustvovalo 33 delegata, održana je 9. septembra 2023. godine u Kotoru, u Crkvi sv. Duha.

Za novog admirala Bokeljske mornarice jednoglasno je izabran Mirko Vičević, najtrofejniji sportista u Crnoj Gori i član Međunarodne kuće slavnih vodenih sportova. Za viceadmirala Bokeljske mornarice imenovan je Andro Radulović.

Novi major Bokeljske mornarice je Igor Petrović, dok je Denis Vukašinović izabran za predsjednika Upravnog odbora, ujedno i predsjednika ove drevne bratovštine pomoraca. Potpredsjednik Upravnog odbora je Miro Vukičević.

Predsjednik Nadzornog odbora odlukom Skupštine je Slavko Dabinović, dok su preostala dvojica članova Romeo Mihović i Neđeljko Moškov.

Za počasne oficire proglašeni su Anton Sbutega, počasni admiral, Ilija Radović, počasni admiral, Zlatko Moškov u čin u počasnog majora, a Srećko Pilastro u čin počasnog kapetana.

Posmrtno su odlikovani Andrija Crepulja u čin počasnog vodnika te Tonći Mirošević u čin počasnog poručnika.

Na Izbornoj Skupštini usvojeni su izvještaj o radu, plan rada u narednom periodu i novi Statut Bokeljske mornarice Kotor.

Fotografije: Boka News

LOGO Bokeljska Mornarica v1

VIJESTI